Piilovirhevakuutus

Elämän merkittävimpiin lukeutuvan kaupan yhteydessä myyjän on tärkeää turvata asemansa mahdollisimman hyvin, sillä myyjä on vastuussa myytävän kohteen piilovirheistä.

Kauppaturva-piilovirhevakuutus kattaa myyjän vastuun (Maakaaren tai Asuntokauppalain mukaisesti) koskien myyntikohteessa havaittua piilovirhettä eli sellaista salaista virhettä, josta ostaja vaatii korvausta myyjältä. Vakuutuksen voi ottaa niin omakotitalolle, pari- ja rivitaloasunnolle, erillistalolle, kerrostaloasunnolle mutta myös kesämökille.

Vakuutettu on aina yksityishenkilö, mutta myös perikunta voi ottaa vakuutuksen myytävälle kohteelle.

Kauppaturva on ainoa Suomessa asunnon tai kiinteistön myyjälle tarjolla oleva vakuutus piilovirheiden varalta. Vakuutuksen voimassaoloaika on kaksi tai viisi vuotta kohteen tyypin mukaan. Vakuutuskorvaussumma kohteen vakuutuskaudelle on jopa 75.000 €.

Piilovirhevakuutuksen hinnat

Hinnat sisältävät vakuutusmaksuveron (24 %).

Vakuutus kattaa ostajan myyjälle esittämät vaateet siitä päivästä lukien, kun ostaja on ottanut kohteen haltuunsa.

Täytä vakuutushakemus tästä

Kuntotarkastus

Vakuutuksen myöntämisen edellytyksenä on Susteran (ent. Raksystems) suorittama kartoitus. Asuntokaupan kuntotarkastuksella saat puolueettoman tiedon kohteen kunnosta, korjaustarpeista sekä riskeistä. Kuntotarkastus kannattaakin suorittaa hyvissä ajoin ennen asuntokauppaa. Kuntotarkastus nopeuttaa parhaimmassa tapauksessa kotisi myyntiä ja helpottaa ostajaa päätöksen teossa. Katso kuntotarkastuksen hinnat alueittain tästä >

Mitä vanhempi kohde, sitä tärkeämpää on tietää mahdolliset korjaustarpeet ennen kuin aloittaa kauppaneuvottelut potentiaalisen ostajan kanssa. Tarkastus turvaa myös asunnon myyjän tiedonantovelvollisuutta.

Kuntotarkastusraportissa esitetään tarvittavat toimenpide-ehdotukset. Mikäli jotain osia kohteesta ei voida tarkastaa (esim. katto on lumen peitossa talvella) kannattaa lisätarkastus tehdä mahdollisuuksien mukaan lumien sulettua, jolloin tämäkin rakenne saadaan vakuutuksen piiriin.

Tutustu ja varaa kuntotarkastus osoitteessa sustera.fi

Millaisia piilovirheitä vakuutuksesta on korvattu?

Vakuutuksesta korvattavat vahingot liittyvät yleensä joko kosteuden tai veden aiheuttamiin vahinkoihin. Alla esimerkkejä vakuutuksesta maksetuista vahinkotapauksista – vahinkoja ei voi kuitenkaan yleistää, ne ovat aina tapauskohtaisia.

Piilovirhevahinkoja

Vakuutuskorvaus on konkreettinen hyöty vakuutuksesta, mutta yhtä tärkeää on ammattilaisten apu, kun vahinkoja ja mahdollista korvausvastuuta selvitetään. Jos myyjä saa ostajalta vaateen piilovirheeseen liittyen, vakuutuksenantaja

  • selvittää onko vakuutettu ostajalle asuntokauppalain mukaisessa korvausvastuussa
  • neuvottelee korvausvaatimuksen esittäjän kanssa
  • puolustaa vakuutettua oikeudenkäynnissä tai muussa riidanratkaisumenettelyssä

Täytä vakuutushakemus tästä

Kysymyksiä vakuutukseen liittyen? Voit tutustua tarkemmin piilovirhevakuutuksen ehtoihin alla tai voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme arkisin klo 9-16 puh. 020 746 3900 tai info@insuregroup.fi.

Piilovirhevakuutukset ehdot

Piilovirhevakuutus (Maakaaren mukaiset kohteet) – lataa tästä >

Piilovirhevakuutus (Asuntokauppalain mukaiset kohteet) – lataa tästä >

Piilovirhevakuutus avaintietoasiakirja 2024 (IPID) – lataa tästä >

Hidden Defects – Wording (ENG)

Hidden Defects – Single Dwelling Wording >

Hidden Defects – Flats and Semi Wording >

Hidden Defects – Insurance Product Information Document ( IPID)

Vahinkoilmoituksen tekeminen

Vahinkoilmoitukset on tehtävä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa vuoden kuluessa siitä päivämäärästä, jolloin vakuutettu saa tiedon vakuutetusta tapahtumasta ja siitä aiheutuneesta vahingosta. Vahinkoilmoitus on joka tapauksessa tehtävä kymmenen vuoden kuluttua siitä laiminlyönnistä, jonka johdosta ostaja tekee korvausvaatimuksen.

Ilmoitukseen tulee liittää:

  • kopio ostajan korvausvaatimuksesta (mikäli tämä on toimitettu kirjallisena),
  • selvitys vahingosta, kuten kopio vahinkotarkastusraportista,
  • kopio kuntotarkastusraportista,
  • tieto muista mahdollisista vahingon/korvausvaatimuksen kattavista vakuutuksista,
  • kaikki muut tiedot ja asiakirjat, joita vakuutuksenantaja voi tarvita korvausvaatimusta käsitellessään.

Täytä vahinkoilmoitus tästä

Jos sinulla on kysyttävää vahinkoilmoitukseen liittyen, pyydämme sinua olemaan yhteydessä ilmoituksen käsittelijään

Van Ameyde Finland │ OY Lars Krogius
Sturenkatu 16
00500 Helsinki
Puhelin: 09 47 6363 00
Sähköposti: vahingot@kauppaturvavahingot.fi

Miksi valita InSure Groupin turvatuotteet

Avoin ja luotettava
kumppani

Tavoitteenamme on olla aina luottamuksesi arvoinen kumppani.

Turvat nykyajan
tarpeisiin

Laajin tekniikkaturvamme kattaa tehtaalla asennetut mekaaniset ja sähköiset osat, sisältäen myös sähkö-ja hybrikomponentit.

Tehokas korjaaminen vahingon sattuessa

Ajoneuvon rikkoontuminen tapahtuu aina yllättäen. Meille on tärkeää, että asiakkaan ja auton matka pääsee jatkumaan sujuvasti.

Olemme alamme vakuuttavin

InSure Group Oy:n tekniikkaturvat ovat auttaneet ajoneuvojen korjauskustannusten hallinnoinnissa jo yli 15 vuoden ajan. Saatavilla on turvatuotteita, joissa maksimikorvaus ajoneuvon arvo tai 100.000 €. 

Korjaamolta saamamme tiedon mukaan moottori pyörii todella ”kevyesti”. Vianetsinnän jälkeen todettiin, että jakohihnasta puuttuu hampaita, eivätkä nokka-akselit pyöri ollenkaan. Korvausta tästä rikkoutumisesta maksettiin
5600 €.

Ajoneuvon korkeapainepumppu rikkoutui pumpun sisäisen vian vuoksi. Ajoneuvoon vaihdettiin uusi korkeapainepumppu, tiiviste ja polttonesteputket. Korjaus maksoi 1652,13 euroa.

Vaikka vahingot olivat mittavia, valtaosa tulee katetuksi vakuutuksilla, sekä tekniikkaturvalla että pienempi osa kattavasta kaskovakuutuksestani, tuli tästä kokemuksesta hyvä olo, koska kaikki mukana olleet ovat olleet erittäin avuliaita ja tehneet ennen kokematonta ja hienoa työtä! Suuret kiitokset vielä kaikille!

Ajoneuvo oli sammunut ajosta ja hinattu korjaamolle. Korjaamolla todettiin polttoainepumpun olevan rikkoutunut. Polttoainepumpun vaihdosta korvattiin 608,80 €.

Ajoneuvon hehkun merkkivalo syttyi ja auto sammui. Ajoneuvo hinattiin korjaamolle, jossa todettiin ruiskupumpun nokka-akselin rikkoutuneen. Tästä johtuen metallisilppua oli päässyt koko polttoainejärjestelmään. Osa osista vaihdettiin uusiin ja osa B-osiin. Järjestelmä ja polttoainetankki puhdistettiin ja huuhdeltiin. Vahingosta korvattiin 4029,80 €.

Insure Group - alansa vakuuttavin Hanki turvatuotteet vaivattomasti

Insure Groupilta saat lisäturvaa esim. tehdastakuun jatkoksi. Voit olla myös ostamassa autoa ja haluat pienentää taloudellista riskiä mahdollisen rikkoutumisen varalta. Tai haluat vauhdittaa autosi myyntiä ja tarjoat ostajalle turvan osana kauppaa?

Tutustu turvatuotteisiimme ja hanki tarvitsemasi verkkokaupastamme.

Verkkokauppa

Taloudellista turvaa asuntokaupan jälkeiselle ajalle

Kauppaturva-piilovirhevakuutus on ainoa Suomessa asunnon tai kiinteistön myyjälle tarjolla oleva vakuutus piilovirheiden varalta. Vakuutuksen myöntämisen edellytyksenä on Raksystemsin suorittama kartoitus.

Tutustu

Hanki rallivakuutus – ja voit keskittyä kisaamiseen

Rallivakuutus toimii kansainvälisen Allianz-vakuutusyhtiön vakuutusedustajana, vakuuttaen kilpailukalustonne niin radalle kuin ralliin. Useat kansalliset ja kansainväliset huippukuljettajat ja -teamit ovat luottaneet tarjoamiimme palveluihin jo yli vuosikymmenen ajan.

Tutustu

Ajoneuvot

Turvatuotteita uusille ja käytetyille ajoneuvoille

Piilovirhevakuutus

Vakuutus luo taloudellista turvaa asunnon tai kiinteistön myyjälle.

Rallivakuutus

Vakuutamme kilpailukalustonne niin radalle kuin ralliin.

Turvaa yli kilometrirajojen – taso 4 suojaa ikäviltä yllätyksiltä

Tekniikkaturva Taso 4 on saatavilla alle 8-vuotiaille autoille, joilla on ajettu alle 160,000 km.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.